Each question consists of a word in capital letters followed by four words or group of words. Select the word or group of words that is most opposite in meaning to the word in capital letters.

1. PLENTIFUL

  • (a) Handful
  • (b) Rare
  • (c) Small
  • (d) Scanty

2. URBANE

  • (a) Elegant
  • (b) Slow
  • (C) Crude
  • (d) Foolish

3. FAMOUS

  • (a) Notorious
  • (b) Ignorant
  • (c) Cornpletely unknown
  • (d) Worthless

4. SUCCEED

  • (a) Achieve
  • (b) Fail
  • (C) Move fast
  • (d) Lose

5. PROUD

  • (a) Humble
  • (b) Kind
  • (C) Gentle
  • (d) Decent

6. LEISURELY

  • (a) Idly
  • (b) Lazily
  • (C) Foolishly
  • (d) Hurriedly

7. BARREN

  • (a) Wet
  • (b) Rich
  • (C) Fertile
  • (d) Exception

8. CONCEAL

  • (a) Reveal
  • (b) Show off
  • (c) Describe
  • (d) Explain

9. ACCEPTANCE

  • (a) Demote
  • (b) Throw in
  • (c) Rejection
  • (d) Turn in

10. GRACEFUL

  • (a) Awkward
  • (b) Ignorant
  • (C) Slow
  • (d) Disloyal

11. ATTRACT

  • (a) Severe
  • (b) Repel
  • (C) Dispel
  • (d) Diminish

Above questions were asked in CDS (II) 2012 English paper

Answers

  1. (d)
  2. (c)
  3. (c)
  4. (b)
  5. (a)
  6. (d)
  7. (c)
  8. (a)
  9. (c)
  10. (a)
  11. (b)