fShare
11

Instructions: Look at the underlined part of each sentence. Below each sentence, three possible situations for the underlined part are given. If any one of them is better than the underlined part,  select that answer. If none of these substitutions improves the sentence, select (d) as your response.

1. More than one person was killed in the accident.

  • (a) were killed
  • (b) are killed
  • (c) have been killed
  • (d) No Improvement

2. Not a word they spoke to the unfortunate wife about it.

  • (a) did they speak
  • (b) they will speak
  • (c) they had spoken
  • (d) No Improvement

3. The poor villagers have waited in the bitter cold for more than four hours now.

  • (a) have been waiting
  • (b) had waited
  • (c) has been waiting
  • (d) No Improvement

4. If he had time he will call you.

  • (a) would have
  • (b) would have had
  • (c) has
  • (d) No Improvement

5. All, but her, had made an attempt.

  • (a) All, but she,
  • (b) All but herself
  • (c) All, but her
  • (d) No Improvement

6. I am used to hard work.

  • (a) work hard
  • (b) work hardly
  • (c) hard working
  • (d) No Improvement

7. Twenty kilometers are not a great distance in these days of fast moving vehicles.

  • (a) is not a great distance
  • (b) is no distance
  • (c) aren't a great distance
  • (d) No Improvement

8. They were working as usually.

  • (a) usual
  • (b) as usual
  • (c) usually
  • (d) No Improvement

9. I have still to meet a person who is perfectly satisfied with his job.

  • (a) am still to meet
  • (b) am yet to meet
  • (c) might still meet
  • (d) No Improvement

10. If it will rain, the match will be abandoned.

  • (a) If it rains
  • (b) If it would rain
  • (c) If it rained
  • (d) No Improvement

Answers

  1. a
  2. a
  3. a
  4. c
  5. a
  6. d
  7. a
  8. b
  9. b
  10. a

Above questions were asked in CDS (II) English Paper