Fill in the blanks with appropriate phrasal verbs form the alternatives given below under each item:

1. He is ______ making his career in sales.

  • (a) committed for
  • (b) committed in
  • (c) committed with
  • (d) committed to

2. As she became tired, errors began to ______ her work,

  • (a) creep with
  • (b) creep into
  • (c) creep off
  • (d) creep up

3. She seems ______ and luck

  • (a) cursed by
  • (b) cursed with
  • (c) cursed for
  • (d) cursed on

4. Your option on this issue ______ traditional political boundaries

  • (a) Cuts across
  • (b) cuts into
  • (c) cuts off
  • (d) cuts by

5. Sorry, I am not ______ local places.

  • (a) Conversant to
  • (b) Conversant in
  • (c) Conversant with
  • (d) Conversant into

6. His actions are hardly ______ the tall claims he makes

  • (a) compatible with
  • (b) compatible to
  • (c) compatible for
  • (d) compatible on

7. He wanted to ______ his colleagues before reducing a decision

  • (a) confer with
  • (b) confer to
  • (c) confer in
  • (d) confer upon

8. The child is ______ calcium

  • (a) deficient into
  • (b) deficient in
  • (c) deficient from
  • (d) deficient on

9. Several people have ______ sick today

  • (a) called in
  • (b) called for
  • (c) called on
  • (d) called to

10. He was ______ by his aunt

  • (a) brought up
  • (b) brought out
  • (c) brought off
  • (d) brought with

Answers

  1. a
  2. b
  3. b
  4. a
  5. c
  6. a
  7. a
  8. b
  9. a
  10. a

Above questions were asked in SCRA 2012 General Ability Test Paper